Конкурс за стипендирани једносеместрални студијски боравак на Универзитету Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (Немачка)

Еразмус+ Кључна акција 1 – кредитна мобилност

На основу уговора о сарадњи са Универзитетом Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (ФАУ) на конкурс се могу пријавити студенти 2. и 3. нивоа студија Природно-математичког факултета – Институт за хемију.

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
 2. CV (препорука Europass CV)
 3. Предлог уговора о учењу за студенте  2. нивоа студија (молимо преузмите форму), односно предлог уговора о учењу/истраживању за студенте докторских студија (молимо преузмите форму)
 4. Листа положених испита и превод на енглески1
 5. Потврда да сте редован студент и превод на енглески1
 6. Потврда/сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика2 (мин. Б1, препоручљиво Б2 ниво)
 7. Копија пасоша

 

Рок за пријаву: 25. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 

Битне напомене:

 • 1Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском језику (није потребан званичан превод судског тумача);
 • 2Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
 • Уговор о учењу (Learning Agreement) подразумева предмете (који се бирају из доле наведене академске понуде на енглеском и/или немачком језику) које студент жели да похађа током размене. Приликом одабира предмета потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, као и са предметним наставницима. У овој фази пријаве попунити само поља која су обележена (1. страна).

Студенти мастер студија такође могу користити мобилност за истраживање/писање мастер рада и/или за реализацију лабораторијског пројекта.

Студенти докторских студија могу одабрати и неки предмет и/или само предложити релевантно истраживање.

 

 • Овде можете видети академску понуду на енглеском језику.
 • Студенти докторских студија могу пронаћи релевантне информације овде.
 • Заинтересовани студенти који говоре немачки језик, наравно, могу погледати целокупну понуду ФАУ и одабрати и предмете које би слушали на немачком језику. Студијске области можете видети овде.

 

 • По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата ФАУ.  Номиновани кандидати морају даље проћи процес пријаве на ФАУ – о чему ће уредно бити информисани.
 • ФАУ одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

 

Информације о стипендији и студијском боравку:

 • Период мобилности: летњи семестар текуће академске године (март – јули 2019.)
 • Месечна стипендија у износу од 850 евра
 • Надокнада за путне трошкове у износу од 275 евра
 • Додатне информације за студенте можете погледати овде
 • Брошуру ФАУ можете погледати овде

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 09:00 до 15:00 часова.

 Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића ББ
34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом/мејлом: Пријава за Еразмус+ мобилност: Ерланген - Нирнберг