Održana prezentacija Chevening (Čivning) stipendija za master studije u Velikoj Britaniji

Predstavnici Britanske ambasade u Beogradu održali su 17. oktobra 2018. godine prezentaciju Chevening programa u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu

Britanska ambasada u Beogradu predstavila je studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu Chevening (Čivning) stipendije za master studije u Velikoj Britaniji.

Ovaj prestižni program, koji postoji već 35 godina i koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije (Foreign and Commonwealth Office), stipendira jednogodišnje master studije na britanskim univerzitetima. Stipendija pokriva troškove školarine i potrebne literature, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove.

Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa jeste pomoć najuspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da imaju najmanje dve godine radnog (ili volonterskog) iskustva. Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Neke od prioritetnih oblasti ovogodišnjih stipendija su usmerene na proces evropskih integracija Srbije, vladavinu prava i reformu pravosudnog sistema, reformu ekonomskog i energetskog sektora i zaštitu konkurencije, reformu javne uprave, odnose u regionu i postkonfliktno pomirenje i ljudska i manjinska prava.

Rok za prijave za
Chevening stipendije za akademsku
2019/20. godinu je
06. novembar 2018. godine u 12:00 sati, po britanskom vremenu

 

Više informacija o Chevening programu pogledajte OVDE.


Foto galerija: