Позив за пријаву студената за стипендирану мобилност на Универзитету Нова у Лисабону (Португалија)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити:

- студенти свих нивоа академских студија (размена у трајању од 1 семестра)


НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 11. НОВЕМБРА 2018. ГОДИНЕ


Студијске области доступне студентима Универзитета у Крагујевцу: Law, Business and Administration, Information and Communication Technologies  на следећим факултетима:

  • Faculty of Law (FD)
  • Faculty of Information and Communication Technologies (NOVA IMS)


ПРИЈАВА:

Заинтересовани кандидати морају пратити пријавну процедуру Универзитету Нова у Лисабону, односно потребно је отворити налог на е-порталу: http://icm2017.unl.pt/apply  


Упутство за пријаву кандидата и листу докумената за пријаву можете погледати ОВДЕ.

Академску понуду Универзитета Нова у Лисабону можете погледати ОВДЕ.


Важне напомене:

1. Заинтересовани кандидати за мобилност на Правном факултету могу да се пријаве за мобилност на нивоу основних или мастер академских студија.
Заинтересовани кандидати за мобилност на Факултету за информационе и комуникационе технологије, могу се пријавити за мобилност на нивоу основних и докторских академских студија.

2. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу извршиће валидацију пријава (техничка провера пријава – да ли су пријављени кандидати регистровани као студенти, и провера валидности поднетих докумената). Након валидације пријава, следи процес евалуације који спроводи Универзитет Нова у Лисабону.

3. Универзитет Нова у Лисабону одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

4. Мобилност студената реализоваће се у летњем семестру академске 2018/19. године.

5. Приликом припреме Предлога плана студија, односно Уговора о учењу потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, односно са шефом Катедре и предметним наставницима.

6. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Месечна стипендија у износу од 800 евра (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови (у износу од 360 евра)


Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.


Уколико имате питања, можете нас контактирати путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs