Poziv za prijavu studenata za stipendiranu mobilnost na Univerzitetu Nova u Lisabonu (Portugalija)

ERASMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

Na konkurs se mogu prijaviti:

- studenti svih nivoa akademskih studija (razmena u trajanju od 1 semestra)


NA KONKURS SE MOŽETE PRIJAVITI DO 11. NOVEMBRA 2018. GODINE


Studijske oblasti dostupne studentima Univerziteta u Kragujevcu: Law, Business and Administration, Information and Communication Technologies  na sledećim fakultetima:

  • Faculty of Law (FD)
  • Faculty of Information and Communication Technologies (NOVA IMS)


PRIJAVA:

Zainteresovani kandidati moraju pratiti prijavnu proceduru Univerzitetu Nova u Lisabonu, odnosno potrebno je otvoriti nalog na e-portalu: http://icm2017.unl.pt/apply  


Uputstvo za prijavu kandidata i listu dokumenata za prijavu možete pogledati OVDE.

Akademsku ponudu Univerziteta Nova u Lisabonu možete pogledati OVDE.


Važne napomene:

1. Zainteresovani kandidati za mobilnost na Pravnom fakultetu mogu da se prijave za mobilnost na nivou osnovnih ili master akademskih studija.
Zainteresovani kandidati za mobilnost na Fakultetu za informacione i komunikacione tehnologije, mogu se prijaviti za mobilnost na nivou osnovnih i doktorskih akademskih studija.

2. Po završetku konkursa, Odeljenje za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu izvršiće validaciju prijava (tehnička provera prijava – da li su prijavljeni kandidati registrovani kao studenti, i provera validnosti podnetih dokumenata). Nakon validacije prijava, sledi proces evaluacije koji sprovodi Univerzitet Nova u Lisabonu.

3. Univerzitet Nova u Lisabonu odlučuje o finalnoj selekciji kandidata shodno broju stipendija namenjenih Univerzitetu u Kragujevcu.

4. Mobilnost studenata realizovaće se u letnjem semestru akademske 2018/19. godine.

5. Prilikom pripreme Predloga plana studija, odnosno Ugovora o učenju potrebno je da se studenti konsultuju sa Erazmus+ koordinatorom na svom fakultetu, odnosno sa šefom Katedre i predmetnim nastavnicima.

6. Informacije o stipendiji i studijskom boravku:

  • Mesečna stipendija u iznosu od 800 evra (za pokrivanje troškova života)
  • Pokriveni putni troškovi (u iznosu od 360 evra)


Ukoliko vam je potrebna pomoć u pripremi dokumenata, savete možete potražiti na sajtu CzRk-a u našoj sekciji Mobilnost, kao i u Priručniku za mobilnost studenata. Naravno, uvek ste dobrodošli u Centar, ako imate pitanje, nedoumicu ili vam je potreban savet.


Ukoliko imate pitanja, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte ili telefona:

Kontakt telefon: 034 300 425
E-pošta: erasmus@kg.ac.rs