Професор Милош Којић изабран за редовног члана САНУ

На Изборној скупштини Српске академије наука и уметности, која је одржана 8. новембра 2018. године, за редовног члана САНУ из Одељења техничких наука изабран је др Милош Којић, редовни професор у пензији

Факултет инжењерских наука 13. новембра 2018. године одржао је свечану седницу наставно-научног већа поводом избора проф. др Милоша Којића за редовног члана САНУ из Одељења техничких наука.

Дугогодишњи сарадник професора Којића, а вршилац дужности ректора Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић у свом обраћању изнео је низ биографских детаља из плодног научног рада професора Којића.

Седницу је отворио декан Факултета инжењерских наука, проф. др Добрица Миловановић, а путем видео поруке честитке из САД је упутио и инострани члан САНУ, проф. Мауро Ферари.

Академик Владан Ђорђевић, један од потписника реферата за избор проф. Којића за редовног члана САНУ, изнео је детаље о научном раду и доприносу професора Којића, а  поздравну реч упутио је и потпредседник САНУ, академик Зоран Поповић.

Новоизабрани редовни члан САНУ, дугогодишњи редовни професор, некадашњи декан Машинског факултета и ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Милош Којић, захвалио се на честиткама и приређивању свечаности и изразио наду да ће пример његовог животног пута, од талентованог ђака основне школе у Закути, преко даљег школовања, академске каријере, грађења интегритета научника светског нивоа, до избора за редовног члана САНУ, бити инспиративан за младе научнике, али и припаднике других професија.


Фото галерија: