Profesor Miloš Kojić izabran za redovnog člana SANU

Na Izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti, koja je održana 8. novembra 2018. godine, za redovnog člana SANU iz Odeljenja tehničkih nauka izabran je dr Miloš Kojić, redovni profesor u penziji

Fakultet inženjerskih nauka 13. novembra 2018. godine održao je svečanu sednicu nastavno-naučnog veća povodom izbora prof. dr Miloša Kojića za redovnog člana SANU iz Odeljenja tehničkih nauka.

Dugogodišnji saradnik profesora Kojića, a vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović u svom obraćanju izneo je niz biografskih detalja iz plodnog naučnog rada profesora Kojića.

Sednicu je otvorio dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobrica Milovanović, a putem video poruke čestitke iz SAD je uputio i inostrani član SANU, prof. Mauro Ferari.

Akademik Vladan Đorđević, jedan od potpisnika referata za izbor prof. Kojića za redovnog člana SANU, izneo je detalje o naučnom radu i doprinosu profesora Kojića, a  pozdravnu reč uputio je i potpredsednik SANU, akademik Zoran Popović.

Novoizabrani redovni član SANU, dugogodišnji redovni profesor, nekadašnji dekan Mašinskog fakulteta i rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Miloš Kojić, zahvalio se na čestitkama i priređivanju svečanosti i izrazio nadu da će primer njegovog životnog puta, od talentovanog đaka osnovne škole u Zakuti, preko daljeg školovanja, akademske karijere, građenja integriteta naučnika svetskog nivoa, do izbora za redovnog člana SANU, biti inspirativan za mlade naučnike, ali i pripadnike drugih profesija.


Foto galerija: