Javno predavanje i diskusija IZAZOVI DIGITALIZACIJE ARHIVA U KULTURI

U ponedeljak, 26. novembra u 18 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u okviru projekta Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji, biće održano javno predavanje i diskusija IZAZOVI DIGITALIZACIJE ARHIVA U KULTURI

Predavači: dr Vesna Perić i dr Tamara Vučenović

Portal SEEcult.org i Centar za medijsku kulturu i obrazovanje organizuju javno predavanje i diskusiju o izazovima digitalizacije arhiva u kulturi i uključivanju internet zajednice u kreiranje i promociju sadržaja ustanova kulture u virtuelnom okruženju u kulturi u okviru projekta Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji.

Projekat Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji posvećen je promovisanju značaja digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u stručnoj i najširoj javnosti, kao i jačanju kapaciteta učesnika u tom procesu. Predavanja i predstavljanje projekta namenjeni su pre svega predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi, ali i stručnoj (akademskoj zajednici, studentima umetničkih i drugih fakulteta) i najširoj javnosti u više gradova u Srbiji.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.