Професору Универзитета у Крагујевцу проф. др Браниславу Јеремићу додељена Светосавска награда Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Проф. др Бранислав Јеремић, редовни професор Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, добитник је Светосавске награде Министарства просвете, науке и технолошког развоја за 2018. годину.

Светосавска награда додељује се појединцима, установама и компанијама које су постигле изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић уручио је на Светосавској академији одржаној 27. јануара 2019. године у Влади Републике Србије проф. др Браниславу Јеремићу Светосавску награду за укупни допринос развоју квалитета високог образовања и научно-истраживачког рада у високошколској заједници за 2018. годину.

Својим дугогодишњим радом и ангажовањем, проф. др Бранислав Јеремић дао је велики допринос развоју образовања и науке. Објавио је преко 260 радова у најзначајнијим међународним часописима и водећим часописима националног значаја. Учесник је у више  пројеката ресорног министарства и четири међународна пројекта. Потпредседник је Националног савета за високо образовање Републике Србије од 2015. године.