Univerzitet u Kragujevcu na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja

Univerzitet u Kragujevcu na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja

Univerzitet u Kragujevcu je i ove godine učestvovao na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji je održan na Šumadija sajmu, 29. i 30. marta 2011. godine. Univerzitet u Kragujevcu su na Sajmu predstavljali Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Centar za doživotno učenje i Kancelarija za međunarodne projekte.

Cilj učestvovanja na Sajmu bio je promocija Univerziteta u Kragujevcu i fakulteta pod njegovim okriljem, kako bi budući studenti mogli bliže da se upoznaju sa mogućnostima studiranja u našem regionu. Takođe, sadašnji studenti i diplomci našeg univerziteta su mogli da saznaju više o uslugama koje za njih pruža Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, a koje se odnose na studije, studijske boravke i stručna usavršavanja u inostranstvu, stručne prakse i pomoć u aktivnom traženju posla, pisanju biografije, motivacionog pisma i pripreme za intervju.

Centar za doživotno učenje Univerziteta u Kragujevcu je promovisao neophodnost doživotnog učenja u modernom poslovnom svetu i predstavio je svoje programe treninga i obuka, koji se odnose, kako na studente i diplomce, tako i na sve one kojima je ovaj vid dodatnog obrazovanja i usavršavanja potreban.

Predstavnici Kancelarije za međunarodne projekte su na Sajmu predstavili rad kancelarije, projekte u koje je kancelarija trenutno uključena, kao i programe obuka i treninga koje nudi WBCVMnet.

Drugog dana Sajma održana predstavnici Univerziteta su učestvovali na prezentaciji u vezi sa karijernim vođenjem. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnici poslodavaca, predstavnici nastavnika i profesora osnovnih, srednjih škola i fakulteta, kao i predstavnici učenika i studenata. Na prezentaciji se govorilo o trenutnim problemima u obrazovnom sistemu, manjku radnih mesta, kao i o važnosti karijernog vođenja i savetovanja, koje bi trebalo da se uključi u rad svih obrazovnih institucija.


Foto galerija: