Предавање Доживљаји и сазнања Милутина Миланковића у Универзитетској галерији

Цртице из живота и научног рада Милутина Миланковића, истакнутог српског научника

Универзитетска библиотека у Крагујевцу, у петак, 01. марта 2019. године у 19 часова у Универзитетској галерији организује предавање Доживљаји и сазнања Милутина Миланковића.

Предавање ће одржати проф. др Александар Петровић, члан Одбора Српске академије наука и уметности за динамику климе и дело Милутина Миланковића и редактор Изабраних дела Милутина Миланковића, као и Александра Нинковић Ташић, председник Образовно-истраживачког друштва „Михајло Пупин“ и аутор књиге Звездобројци, у којој  су представљени великани наше и светске науке - Михајло Пупин, Никола Тесла и Милутин Миланковић.

Посетиоцима ће бити представљен мисаони развој Милутина Миланковића који је довео до стварања канона осунчавања, као коначног решења загонетке климатских промена и доласка ледених доба.

Обележавајући 60 година од смрти Милутина Миланковића, истакнутог српског научника, Универзитетска библиотека у Крагујевцу објавила је електронски каталог – Био-библиографију Милутина Миланковића у фондовима Универзитетске библиотеке у Крагујевцу.