Универзитетска издања на Данима крагујевачке књиге 2019

Издавачка продукција Универзитета у Крагујевцу у 2018. години представљена је у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, 28. фебруара 2019. године, у Галерији Народне библиотеке Вук Караџић

Универзитет у Крагујевцу, као најпродуктивнији издавач у Крагујевцу, представио је своју богату и разноврсну издавачку продукцију у 2018. години изложбом постављеном у Галерији Народне библиотеке Вук Караџић у Крагујевцу, као и учешћем на трибини одржаној 28. фебруара 2019. године, последњег дана манифестације посвећене завичајном издаваштву.

Стручни сарадник за издавачку делатност Универзитета у Крагујевцу, Лела Вујошевић, представила је анализу издаваштва факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу, Универзитетске библиотеке и Универзитета у Крагујевцу.

Мр Катарина Карамијалковић представила је своју монографију Књиге с посветом у личној библиотеци проф. др Светозара Стојановића, чији је издавач Универзитетска библиотека у Крагујевцу.

Централни део трибине био је посвећен издавачкој делатности Факултета инжењерских наука. Руководилац библиотеке Факултета инжењерских наука, Јасмина Миљојковић, представила је публикације које је Факултет објавио у 2018. години; доц. др  Драган Џунић представио је истакнути међународни научни часопис Tribology in Industry, а проф. др Јованка Лукић говорила је о научном часопису Mobility & Vehicle Mechanics.


Фото галерија: