Посета амбасадора Републике Француске Универзитету у Крагујевцу

Њ. Е. господин Фредерик Мондолони, амбасадор Републике Француске у Србији, посетио је Универзитет у Крагујевцу 19. марта 2019. године

Њ. Е. господин Фредерик Мондолони, у пратњи директора Француског института у Србији, господина Жана-Батиста Кизена, посетио је Универзитет у Крагујевцу 19. марта 2019. године, у склопу обележавања Месеца франкофоније. 

Проректор за наставу и студентска питања проф. др Живадин Мицић, уз речи добродошлице, подсетио је да се институционална сарадња између Француске и Србије развија већ 180 година и истакао је важну улогу Крагујевца, тадашње српске престонице, у којој је 1839. године кнез Милош примио акредитиве првог вицеконзула Француске у Србији, господина Деклоа. Представио је рад Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, у оквиру које се, од 1998. године, проучава француски језик и књижевност и организују бројне и разноврсне ваннаставне активности.

Проф. др Горан Девеџић, професор Факултета инжењерских наука, говорио је о својим изванредним искуствима научне сарадње са универзитетима и научним институтима у Француској и препоручио студентима француске образовне и научне институције за наставак образовања и усавршавање.

Састанку су присуствовали и проф. др Мирослава Петровић-Торгашев, проректор за научноистраживачки рад, мр Зоран Комадина, декан Филолошко-уметничког факултета, проф. др Катарина Мелић, шеф Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета, као и наставници и студенти Катедре за романистику. Посета амбасадора Републике Француске Универзитету у Крагујевцу завршена је разговором са студентима на  тему положаја жена у науци и образовању.


Фото галерија: