Позив за пријаву запослених на Универзитету у Крагујевцу за стипендирану мобилност на Политехничком универзитету у Вроцлаву (Пољска)

Еразмус+ кључна акција 1 – Кредитна мобилност

У складу са интер-институционалним уговором и одобреним средствима за размену са Политехничким универзитетом у Вроцлаву (Wroclaw University of Science and Technology) запослени на Универзитету у Крагујевцу могу се пријавити за:

  • наставничку мобилност (STA - staff mobility for teaching) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут). У складу са правилима Програма Еразмус+, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.
  • тренинг мобилност (STT - staff mobility for training) ) у трајању од недељу дана (5 дана тренинга + 2 дана за пут).


Потребна документа за пријаву:

  1. Потврда о запослењу
  2. Предлог Уговора о мобилности (молимо преузмите одговарајући формулар, teaching, training)
  3. Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
  4. Биографија на енглеском језику (са листом публикација у случају наставничке мобилности) у Europass формату
  5. Доказ о познавању енглеског језика (минимални ниво познавања језика Б2) **
  6. Копија пасоша


Рок за достављање пријава: 05. април 2019. године


Напомене:

1. Mобилност ће се реализовати током летњег семестра академске 2018/19. а у складу са договором са партнерским универзитетом. Све мобилности се морају завршити до 30. јула 2019. године.

2. Предлог је да се тренинг мобилност реализује учешћем у Међународној тренинг недељи која ће бити организована у периоду од 13. до 17. маја 2019. године. За више информација погледајте ОВДЕ.

3. Молимо заинтересоване кандидате да приликом пријављивања узму у обзир академску понуду Политехничког Универзитета у Вроцлаву и компатибилност исте са понудом Универзитета у Крагујевцу, као и структуру (доступни сектори и департмани).

Важна напомена: заинтересовани кандидати за оба типа мобилности морају контактирати колеге из Вроцлава, као потенцијалне супервизоре. Релевантне информације можете пронаћи ОВДЕ.

4. Пријавна документа достављате на енглеском језику. Уколико је неки од докумената на српском језику, достављате превод истог. У овом тренутку пријаве није потребан званичан превод судског тумача.

5. Потврда о запослењу мора да мора да садржи датум заснивања радног односа, звање, као и остале релевантне информације.

6. У случају да кандидат не поседује званичне језичке сертификате (IELTS, TOEFL и сл.) може се користити Формулар за језичку процену (Language Assessment Sheet), попуњен од стране матичне институције и/или школе страних језика, који описује тренутан ниво познавања датог страног језика.

7. Предлог Уговора о мобилности (Mobility Agreement) мора да садржи потпис кандидата као и  Еразмус+ факултетског координатора.

8. Пријавни формулар мора да садржи потпис кандидата, Еразмус+ факултетског координатора, као и одговарајућег координатора на Политехничком универзитету у Вроцлаву.

9. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу номинованих кандидата, као и њихове пријаве Политехничком универзитету Вроцлаву.  

10. Политехнички универзитет у Вроцлаву одлучује о коначној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

11. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Дневна стипендија у износу од 140 евра
  • Надокнада за путне трошкове у износу од 275 евра


ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност, Вроцлав, СТА/СТТ