Свечано уручени кључеви станова младим истраживачима Универзитета у Крагујевцу

Младим истраживачима Универзитета у Крагујевцу, првим закупцима станова чију је изградњу финансирала Влада Републике Србије, председница Владе Ана Брнабић уручила је 27. марта 2019. године кључеве стамбених јединица заједно са ректором Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненадом Филиповићем, градоначелником Града Крагујевца Радомиром Николићем и директором Јединице за управљање пројектима Драганом Катуцом.

У свечаном делу церемоније одржаном у Ректорату Универзитета у Крагујевцу присутнима се обратио ректор Универзитета у Крагујевцу истакавши да је ово изузетан дан за Универзитет и да је решавање стамбеног питања истраживача кључни предуслов за њихов даљи развој и остваривање научних потенцијала.

Градоначелник Радомир Николић истакао је да је Крагујевац на мапи будућим инвеститорима управо зато што има Универзитет у Крагујевцу и младе истраживаче који ће својим радом унапредити даљи развој града.

У свом обраћању младим научницима Универзитета у Крагујевцу председница Владе Републике Србије изјавила је да ће Влада и у наредним годинама улагати у развој научноистраживачког кадра и да је ово само један од корака у подстицању младих научника да се и даље усавршавају и раде у Републици Србији.

Радови на изградњи станова започели су крајем 2014. године, а крајем 2018. године расписан је  Јавни конкурс за расподелу станова младим истраживачима Универзитета у Крагујевцу. На основу резултата Конкурса, Фондација за решавање стамбених потреба наставног, научноистраживачког и уметничког кадра Универзитета у Крагујевцу донела је одлуку према којој је закључено 84 уговора о додели станова са могућношћу откупа по истеку периода од 5 година закупа.

Укупна нето површина станова је 9800 м2. Израђено је 210 станова од којих је 100 једнособних површине 35 м2, 70 једноипособних станова површине 50 м2 и 40 трособних станова површине 70 м2.


Фото галерија: