Svečano uručeni ključevi stanova mladim istraživačima Univerziteta u Kragujevcu

Mladim istraživačima Univerziteta u Kragujevcu, prvim zakupcima stanova čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije, predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je 27. marta 2019. godine ključeve stambenih jedinica zajedno sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenadom Filipovićem, gradonačelnikom Grada Kragujevca Radomirom Nikolićem i direktorom Jedinice za upravljanje projektima Draganom Katucom.

U svečanom delu ceremonije održanom u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu prisutnima se obratio rektor Univerziteta u Kragujevcu istakavši da je ovo izuzetan dan za Univerzitet i da je rešavanje stambenog pitanja istraživača ključni preduslov za njihov dalji razvoj i ostvarivanje naučnih potencijala.

Gradonačelnik Radomir Nikolić istakao je da je Kragujevac na mapi budućim investitorima upravo zato što ima Univerzitet u Kragujevcu i mlade istraživače koji će svojim radom unaprediti dalji razvoj grada.

U svom obraćanju mladim naučnicima Univerziteta u Kragujevcu predsednica Vlade Republike Srbije izjavila je da će Vlada i u narednim godinama ulagati u razvoj naučnoistraživačkog kadra i da je ovo samo jedan od koraka u podsticanju mladih naučnika da se i dalje usavršavaju i rade u Republici Srbiji.

Radovi na izgradnji stanova započeli su krajem 2014. godine, a krajem 2018. godine raspisan je  Javni konkurs za raspodelu stanova mladim istraživačima Univerziteta u Kragujevcu. Na osnovu rezultata Konkursa, Fondacija za rešavanje stambenih potreba nastavnog, naučnoistraživačkog i umetničkog kadra Univerziteta u Kragujevcu donela je odluku prema kojoj je zaključeno 84 ugovora o dodeli stanova sa mogućnošću otkupa po isteku perioda od 5 godina zakupa.

Ukupna neto površina stanova je 9800 m2. Izrađeno je 210 stanova od kojih je 100 jednosobnih površine 35 m2, 70 jednoiposobnih stanova površine 50 m2 i 40 trosobnih stanova površine 70 m2.


Foto galerija: