Poziv za prijavu studenata za stipendiranu mobilnost na Univerzitetu „Pol Valeri“ Monpelje III (Francuska)
Konkurs za Katedru za romanistiku Filološko-umetničkog fakulteta

ERASMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

U skladu sa potpisanim inter-institucionalnim ugovorom za razmenu sa Univerzitetom „Pol Valeri“ Monpelje III studenti Katedre za romanistiku Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu mogu se prijaviti za stipendiranu mobilnosti i to:

  • studenti osnovnih akademskih studija, razmena u trajanju od 5 meseci
  • studenti master akademskih studija, razmena u trajanju od 5 meseci

Dostupna studijska oblast: Literature and Linguistics (Language Sciences)

 

Potrebna dokumenta za prijavu:

 

Rok za prijavu: 07. maj 2019. godine, do 12:00 sati

 

Više informacija o Univerzitetu „Pol Valeri“ Monpelje III možete pogledati OVDE.

Sve bitne informacije vezane za Erazmus+ razmenu, možete videti OVDE.

 

Važne napomene:

1. U ovoj fazi prijave nije potreban zvaničan prevod dokumenata od strane sudskog tumača.

2. Ukoliko ne posedujete zvaničan sertifikat o poznavanju engleskog jezika, potvrdu može izdati i predmetni nastavnik ili škola stranih jezika. Molimo preuzmite formu.

3. Mobilnost studenata realizovaće se u zimskom semestru akademske 2019/20. godine. Mobilnost će se realizovati na ITIC- Département des Sciences du Langage.

4. Prilikom pripreme Ugovora o učenju potrebno je da se studenti konsultuju sa Erazmus+ koordinatorom na svom fakultetu kao i sa šefom Katedre i predmetnim nastavnicima. Za razmenu u trajanju od jednog semestra potrebno je odabrati predete koji zbirno daju 30 ESPB. Ovde možete videti kontakt listu Erazmus+ koordinatora na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu.

5. Takođe, zainteresovanim kandidatima se predlaže da konsultuju Erazmus+ koordinatore sa Univerziteta „Pol Valeri“ Monpelje III u vezi odabira predmeta.

6. Univerzitet „Pol Valeri“ Monpelje III odlučuje o finalnoj selekciji kandidata u skladu sa odobrenim brojem stipendija namenjenih Univerzitetu u Kragujevcu.

7. Informacije o stipendiji i studijskom boravku:

  • Mesečna stipendija u iznosu od 850, odnosno 900 evra, u zavisnosti od projektne godine iz koje će se isplatiti stipendija (za pokrivanje troškova života)
  • Pokriveni putni troškovi (u iznosu od 275 evra)

 

Ukoliko vam je potrebna pomoć u pripremi dokumenata, savete možete potražiti na sajtu CzRk-a u našoj sekciji Mobilnost, kao i u Priručniku za mobilnost studenata. Naravno, uvek ste dobrodošli u Centar, ako imate pitanje, nedoumicu ili vam je potreban savet.

Ukoliko imate pitanja, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte: erasmus@kg.ac.rs