Ректор Универзитета у Крагујевцу посетио Универзитет у Ријеци

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић посетио је Универзитет у Ријеци у четвртак, 11. априла 2019. године

Ректора Универзитета у Крагујевцу, у име ректора Универзитета у Ријеци,  примили су проректор за информатизацију и организацију проф. др Сенка Маћешић, проректор за осигурање и унапређење квалитета проф. др Марта Жувић и Ива Тијан, руководилац Канцеларије за међународну сарадњу.

Приликом посете, проф. др Ненад Филиповић упознао је представнике Универзитета у Ријеци са активностима које су заступљене на Универзитету у Крагујевцу, као и са досадашњим активностима које је Крагујевачки универзитет остварио са универзитетима у Хрватској.

Посети Универзитету у Ријеци присуствовао је и проф. др Златан Цар, професор са Катедре за електронику, роботику и аутоматику Техничког факултета Универзитета у Ријеци.

Као једну од најснажнијих веза између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Ријеци, проф. др Златан Цар истакао је реализацију билатералног пројекта Компјутерска симулација кардиоваскуларних болести на рачунарима високих перформанси, који се реализује у сарадњи са Факултетом инжењерских наука у Крагујевцу, а чији је носилац Центар за напредно рачунање и моделирање Универзитета у Ријеци.

На састанку је било речи о досадашњој, али и будућој сарадњи ових двеју високошколских институција, која је олакшана потписивањем Академског међуинституционалног уговора о сарадњи, који су, као чланови Ректорског форума Југоисточне Европе и Западног Балкана, у фебруару 2019. године у Мостару, потписали ректори ова два универзитета.


Фото галерија: