Пројектни тим Министарства просвете, науке и технолошког развоја посетио Универзитет у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у четвртак, 18. априла 2019. године, одржан је састанак са представницима Пројектног тима државне матуре

Састанку са представницима пројектног тима државне матуре присуствовали су чланови ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, декани и представници факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Имајући у виду одредбе Закона о основама образовног система и васпитања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије припрема имплементацију концепта државне матуре, чије ће увођење у национални образовни систем, између осталог, донети значајне промене у погледу начина уписа студената на високошколске институције у Србији.

У јануару 2019. године започела је реализација пројекта Унапређење квалитета образовања кроз увођење испита на крају средњег образовања, скраћено Пројекат државне матуре.

Пројекат је иницирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а финансије су обезбеђене из претприступних фондова Европске уније. Циљ Пројекта државне матуре је да постојећи образовни систем припреми на најбољи начин за промене које су предвиђене.

На састанку је било речи о уписној политици и карактеристикама уписне политике на факултетима у саставу Универзитета у Крагујевцу, очекиваном интересовању за упис на универзитетске студије у наредним годинама и  импликацијама пројекта државне матуре на уписни процес на факултетима у саставу Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: