Концерт Ане Цветковић (сопран) у Универзитетској галерији

У наставку концертне сезоне Универзитетске галерије, на концерту Тајна у петак, 17. маја 2019. године у 19 часова, наступиће лирско колоратурни сопран Ана Цветковић уз уметничку сарадњу Владимира Стојнића.

 

Ана Цветковић је лирско-колоратурни сопран из Београда. Први ангажман остварила је у Немачкој државној оперској кући у Кобургу (2014-2017) где је обогатила свој репертоар са 15 различит улога. Интернационалну каријеру започиње улогом Микаеле 2011. године Јапанском турнејom у организацији „Opera Operetta Classical Vienna Series“. У улогама Виолете Валери, Lakmé, Констанце, Мизеte и Јаначекове Лисице, Ана постиже сјајан успех и  одличне критике од стране немачке публике и  штампе. Њена Констанце је привукла пажњу  Фестивала у Глиндебурну (Glyndebourne Festival) услед чега следи позив фестивала на Глиндебурн турнеју продукције 'Отмица из Сараја' (2015/16)  године. Гостовала је у многим оперским кућама широм Немачке (Позориште у Ерлангену, Позориште у Кемницу, Градско позориште у Фурту, Гете театар у Бад Лаухштету, Камерна опера у Франкенталу у сарадњи са Опером из Келна (Виолета Валери), Државна опера Дрезден (Еуридика) и др.

Ана је наступала са еминентним диригентима као што су: Ењо Мориконе (Италија), Кристијан Полак (Аустрија), Роланд Клутих, Роланд Фистер, Лоренцо да Рио, Александар Мерцин (Немачка), Фимко Муратовски (Македонија), и свим водећим домаћим диригентима, Даринка Матић-Маровић, Премил Петровић, Александар С. Вујић, Станко Јовановић, Драгана Јовановић, Бојан Суђић ..

Члан је Удружења музичких и балетских уметника Србије од 2011. године.

На програму ће бити дела Ф. Менделсона, К. Дебисија, Р. Хана, Х. Дупарка, Г. Фореа и Ф. Листа.


Фото галерија: