Koncert Ane Cvetković (sopran) u Univerzitetskoj galeriji

U nastavku koncertne sezone Univerzitetske galerije, na koncertu Tajna u petak, 17. maja 2019. godine u 19 časova, nastupiće lirsko koloraturni sopran Ana Cvetković uz umetničku saradnju Vladimira Stojnića.

 

Ana Cvetković je lirsko-koloraturni sopran iz Beograda. Prvi angažman ostvarila je u Nemačkoj državnoj operskoj kući u Koburgu (2014-2017) gde je obogatila svoj repertoar sa 15 različit uloga. Internacionalnu karijeru započinje ulogom Mikaele 2011. godine Japanskom turnejom u organizaciji „Opera Operetta Classical Vienna Series“. U ulogama Violete Valeri, Lakmé, Konstance, Mizete i Janačekove Lisice, Ana postiže sjajan uspeh i  odlične kritike od strane nemačke publike i  štampe. Njena Konstance je privukla pažnju  Festivala u Glindeburnu (Glyndebourne Festival) usled čega sledi poziv festivala na Glindeburn turneju produkcije 'Otmica iz Saraja' (2015/16)  godine. Gostovala je u mnogim operskim kućama širom Nemačke (Pozorište u Erlangenu, Pozorište u Kemnicu, Gradsko pozorište u Furtu, Gete teatar u Bad Lauhštetu, Kamerna opera u Frankentalu u saradnji sa Operom iz Kelna (Violeta Valeri), Državna opera Drezden (Euridika) i dr.

Ana je nastupala sa eminentnim dirigentima kao što su: Enjo Morikone (Italija), Kristijan Polak (Austrija), Roland Klutih, Roland Fister, Lorenco da Rio, Aleksandar Mercin (Nemačka), Fimko Muratovski (Makedonija), i svim vodećim domaćim dirigentima, Darinka Matić-Marović, Premil Petrović, Aleksandar S. Vujić, Stanko Jovanović, Dragana Jovanović, Bojan Suđić ..

Član je Udruženja muzičkih i baletskih umetnika Srbije od 2011. godine.

Na programu će biti dela F. Mendelsona, K. Debisija, R. Hana, H. Duparka, G. Forea i F. Lista.


Foto galerija: