Одржано предавање Инверзни проблеми и алгоритми оптимизације хибрида на Универзитету у Крагујевцу

Гостујуће предавање проф. др Ђорђа Дуликравића са Међународног универзитета Флориде из Мајамија одржано је на Универзитету у Крагујевцу у среду, 15. маја 2019. године.

Проф. др Ђорђе Дуликравић са Департмана за машинско инжењерство и инжењерство материјала Међународног универзитета Флориде из Мајамија одржао је на Универзитету у Крагујевцу гостујуће предавање Инверзни проблеми и алгоритми оптимизације хибрида и упознао присутне са најновијим открићима у погледу решења инверзних проблема и њихове примене у инжењерским наукама и науци уопште.

Предавању су присуствовали чланови ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу, представници академске заједнице Универзитета у Крагујевцу и Београду, академик Милош Којић, као и студенти и запослени на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Богата биографија проф. др Ђорђе Дуликравића почела је у Београду, где је 1973. године завршио студије инжењерства, а након тога магистрирао и докторирао и био ангажован на бројним истакнутим академским позицијама у Америци. Данас је шеф катедре за машинско и производно инжењерство и професор на Департману за машинско инжењерство и инжењерство материјала Међународног универзитета Флориде. Оснивач је и главни уредник међународног часописа о инверзним проблемима у науци и инжењерству (Inverse Problems in Science and Engineering - основан 1994. године). Оснивач је низа међународних конференција о инверзним концептима дизајна и оптимизације у инжењерским наукама (ICIDES) и Међународног симпозијума о инверзним проблемима, дизајну и оптимизацији (IPDO). Оснивач је Лабораторије за мултидисциплинарне анализе, инверзни дизајн и робусне оптимизације и контроле (MAIDROC) на Флориди.


Фото галерија: