ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА И ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Универзитет у Крагујевцу je у уторак, 21. маја 2019. године обележио своју крсну славу, Светог aпостола и jеванђелисту Јована Богослова и 43 године од оснивања Универзитета.

Слава Универзитета у Крагујевцу Свети апостол и јеванђелиста Јован Богослов обележена је сечењем славског колача, коме је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ  шумадијски господин Јован са свештенством, као и представници академске заједнице Универзитета у Крагујевцу.

Интонирањем академске химне Gaudeamus igitur у извођењу мешовитог хора студената Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, под диригентском палицом професора Катарине Станковић, отпочео је Свечани део програма обележавања Дана Универзитета у Крагујевцу, коме су, поред многобројних званица, присуствовали представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници Националног савета за високо образовање, представници Града Крагујевца, ректори универзитета из земље и иностранства, као и декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

Присутне је поздравио ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, као и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Виктор Недовић.

Овогодишњи домаћин славе био је редовни професор Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Небојша Митровић, који је предао половину славског колача домаћину за наредну годину, декану Педагошког факултета у Ужицу, проф. др Снежани Маринковић.

Глумци Књажевско-српског театра: Милош Крстовић, Исидора Рајковић и Здравко Малетић, извели су драмски приказ под називом "Милост твоја Господе нека ме прати све дане живота мојега".

У музичком делу програма, учествовали су студенти Филолошко-уметничког факултета Мина Цветковић (флаута), Марко Марковић (обоа), Младен Милошевић (хармоника), као и професор Филолошко-уметничког факултета Војислав Спасић са хором Академско вокално инструменталног ансамбла Архангели.


Фото галерија: