Održan Seminar "Savremene lingvističke i književnoteorijske metode u nastavi srpskog jezika i književnosti“.

Održan Seminar "Savremene lingvističke i književnoteorijske metode u nastavi srpskog jezika i književnosti“.

U organizaciji Katedre za srpski jezik i književnost Filološko - umetničkog fakulteta, Školske uprave i Grada Kragujevca u Svečanoj sali Rektorata 29, 30. aprila i 1. maja održan je seminar za profesore srpskog jezika i književnosti na temu “Savremene lingvističke i književnoteorijske metode u nastavi srpskog jezika i književnosti“.
Seminaru su prisustvovali Nada Milićević, član Gradskog veća za nauku i saradnju sa Univerzitetom, Dragoslav Milošević, član Gradskog veća za obrazovanje, informisanje i kulturu, prof. Slobodan Štetić, dekan Filološko - umetničkog fakulteta, Radojko Damjanović, načelnik Školske uprave, profesori Filološko - umetničkog fakulteta i profesori Srpskog jezika i književnosti kragujevačkih osnovnih i srednjih škola.
Prof. dr Maja Anđelković, šef Odseka za filologiju, istakla je da će kragujevački Filum biti inicijator podružnice profesora srpskog jezika i književnosti u čitavom regionu. U planu su brojni susreti profesora čiji će cilj biti razmena iskustava kao i usavršavanje nastave.

Foto galerija: