Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца 2019.

Конкурс за Студентску летњу стручну праксу 2019.

Драги студенти Универзитета у Крагујевцу,

Студентски парламент Универзитета у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената вас позивају да се пријавите за Студентску летњу стручну праксу 2019.

У сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца реализоваће се програм Студентске летње стручне праксе у установама чији је оснивач град Крагујевац. На конкурс се могу пријавити студенти завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија.

Пракса ће се реализовати у два циклуса:

 1. 01-31. јул 2019. године
 2. 01-31. август 2019. године

Према исказаним потребама 21 установe и предузећа обухваћеним овим Конкурсом,  за праксу се могу пријавити студенти завршних година основних, интегрисаних  или  мастер  академских студија следећих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу: Економски факултет, Правни факултет, Филолошко-уметнички факултет, Природно-математички факултет, Факултет инжењерских наука, Факултет медицинских наука, Факултет техничких наука, Факултет за машинство и грађевинарство, Факултет педагошких наука у Јагодини и Педагошки факултет у Ужицу.

Доступна места за обављање праксе у установама/предузећима чији је оснивач Град Крагујевац можете видети ОВДЕ. Доступно је 122 позиције за праксу.

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар (можете преузети овде)
 2. CV на српском језику
 3. Мотивационо писмо
 4. Потврда са факултета да сте уписани у завршну годину студија основних академских,  интегрисаних академских студија  или  мастер  академских студија. У потврди мора бити наведена просечна оцена остварена у току студија, досадашње трајање студија, као и број пренетих испита.

Кандидати који испуњавају наведене услове могу послати документацију до 26. јуна 2019. године (до 12 часова) на: razvojkarijere@kg.ac.rs (са напоменом: пријава за СЛСП 2019_ГРАД),  или је донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу - Јована Цвијића бб, зграда Ректората (између Правног и Економског факултета), 2. спрат, радним данима од 8 до 16 часова.

НАПОМЕНЕ:

 • Заинтересовани студенти се могу пријавити за највише две позиције. Комисија за селекцију кандидата ће настојати да изађе у сусрет исказаним жељама кандидата, али коначан распоред по институцијама биће дефинисан у складу са бројем расположивих места.
 • Кандидати ће бити обавештени о резултатима конкурса путем електронске поште.
 • Сви кандидати ће имати ментора.
 • У зависности од потреба институције у којој се обавља пракса, кандидат ће на пракси проводити од 4 до 8 сати дневно.
 • Сви одабрани кандидати ће по успешном завршетку стручне праксе добити одговарајућу потврду.
 • Сви учесници стручне праксе су у обавези да по завршетку праксе доставе извештај о обављеној стручној пракси (по обрасцу који доставља Центар за развој каријере).
 • Учесници конкурса који су Ромске националности или студенти са инвалидитетом о томе достављају одговарајуће потврде.


Уколико имате питања или недоумица, можете нас контактирати путем имејла, телефона или лично у просторијама Центра:

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац
Тел: 034 300 425
E-mail: razvojkarijere@kg.ac.rs
Web: www.razvojkarijere.kg.ac.rs