Студенти фармације Универзитета у Хамбургу посетили Универзитет у Крагујевцу

У оквиру пројекта мобилности студената фармације, TWINNET, студенти фармације из Хамбурга посетили Универзитет у Крагујевцу 11. јуна 2019. године

Са циљем да се ближе упознају са радом Универзитета у Крагујевцу и активностима на пољу научноистраживачког рада и међународне сарадње, 11. јуна 2019. године организован је пријем у Ректорату Универзитета у Крагујевцу за студенте из Немачке који су у оквиру TWINNET пројекта дошли на размену на Факултет медицинских наука. Тим поводом, студенте је поздравила проректор за науку проф. др Мирослава Петровић-Торгашев, истакавши значај оваквих видова сарадњи на пољу науке и међународне сарадње, а посебно у смислу размене студената, њихових искустава и професионалног усавршавања.

Током једнонедељног програма размене на Факултету медицинских наука, који ће трајати у периоду од 10. до 14. јуна 2019. године, заједничким радом, студенти из Хамбурга и Крагујевца имаће прилику да сагледају фармацију из угла два различита система образовања, и кроз бројне радионице и предавања стекну нове информације о фармацеутској струци, како би, као будући здравствени радници, унапредили своју професију.

Пројекат TWINNET се одржава на свим фармацеутским факултетима у Србији, а Асоцијација студената фармације у Крагујевцу (КгПСА) ове године први пут учествује у пројекту организовањем студијске посете колега из Хамбурга.


Фото галерија: