Studenti farmacije Univerziteta u Hamburgu posetili Univerzitet u Kragujevcu

U okviru projekta mobilnosti studenata farmacije, TWINNET, studenti farmacije iz Hamburga posetili Univerzitet u Kragujevcu 11. juna 2019. godine

Sa ciljem da se bliže upoznaju sa radom Univerziteta u Kragujevcu i aktivnostima na polju naučnoistraživačkog rada i međunarodne saradnje, 11. juna 2019. godine organizovan je prijem u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu za studente iz Nemačke koji su u okviru TWINNET projekta došli na razmenu na Fakultet medicinskih nauka. Tim povodom, studente je pozdravila prorektor za nauku prof. dr Miroslava Petrović-Torgašev, istakavši značaj ovakvih vidova saradnji na polju nauke i međunarodne saradnje, a posebno u smislu razmene studenata, njihovih iskustava i profesionalnog usavršavanja.

Tokom jednonedeljnog programa razmene na Fakultetu medicinskih nauka, koji će trajati u periodu od 10. do 14. juna 2019. godine, zajedničkim radom, studenti iz Hamburga i Kragujevca imaće priliku da sagledaju farmaciju iz ugla dva različita sistema obrazovanja, i kroz brojne radionice i predavanja steknu nove informacije o farmaceutskoj struci, kako bi, kao budući zdravstveni radnici, unapredili svoju profesiju.

Projekat TWINNET se održava na svim farmaceutskim fakultetima u Srbiji, a Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu (KgPSA) ove godine prvi put učestvuje u projektu organizovanjem studijske posete kolega iz Hamburga.


Foto galerija: