Počela Studentska letnja stručna praksa na Institutu za javno zdravlje Kragujevac

Za studente Univerziteta u Kragujevcu koji su želeli da ovo leto provedu stičući praktična iskustva u centrima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, danas je otpočela Studentska letnja stručna praksa

Za studente završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija koji će Studentsku letnju stručnu praksu obavljati na Institutu za javno zdravlje Kragujevac, danas je u prostorijama Instituta organizovan prijem, kojim je zvanično i otpočeo ovogodišnji program prakse.

Polaznike prakse pozdravila je prof. dr Nela Đonović, pomoćnik direktora za naučnoistraživačku delatnost i tom prilikom izrazila zadovoljstvo što buduće kolege, sada studenti završnih godina Kragujevačkog univerziteta, žele da stiču praktična iskustva u centrima i laboratorijama Instituta za javno zdravlje Kragujevac, zdravstevne ustanove koja se bavi prevencijom zdravlja i akreditovana je u skladu sa zahtevima nacionalnih i međunarodnih standarda.

Polaznici prakse imali su priliku da, u zavisnosti od svog obrazovnog profila, steknu uvid u aktivnosti kojima će se tokom prakse baviti, kao i da upravi Instituta predoče svoje želje u pogledu oblasti u kojima žele da stiču praktična znanja tokom prakse, a takođe, i da zajedno obiđu centre i službe Instituta i čuju informacije o uslugama koje Institut nudi svojim korisnicima.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac sprovodi se 6. godinu zaredom, a ove godine praksu tokom jula i avgusta će pohađati ukupno 5 studenata završnih godina osnovnih, master i integrisanih akademskih studija sa Prirodno-matematičkog fakulteta (smer ekologija i hemija) i Fakulteta medicinskih nauka (smer farmacija).

Polaznici prakse će imati priliku da, u trajanju od mesec dana, praktična znanja stiču u okviru Centra za higijenu i humanu ekologiju, za koji su se i izjasnili prilikom prijave za praksu.


Foto galerija: