Позив за пријаву запослених са Природно-математичког факултета за стипендирану мобилност на Универзитету Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (Немачка)

Еразмус+ Кључна акција 1 – кредитна мобилност

У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Универзитетом Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (ФАУ)  запослени на Природно-математичком факултету (Институт за хемију) могу се пријавити за стипендирану мобилност и то:

 • наставничку мобилност (staff mobility for teaching) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут). У складу са правилима Програма Еразмус+, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.
 • тренинг мобилност (staff mobility for training) у трајању од недељу дана (5 дана тренинг + 2 дана за пут).

Потребна документа за пријаву:

 1. Биографија на енглеском језику (препорука Europass CV) са листом публикација
 2. Предлог уговора о мобилности (молимо преузмите одговарајући формулар: teaching, training )
 3. Потврда о запослењу на енглеском језику
 4. Извештај о доприносу кандидата интернационализацији своје институције
 5. Потврда/сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика (мин. Б2)
 6. Копија пасоша


Напомене о мобилности:

 1. Кандидати заинтересовани за наставничку мобилност морају договорити наставне теме, као и предлог термина реализације мобилности са контакт особом на ФАУ (prof. Ralph Puchta, ralph.puchta@fau.de и prof. Carmen Pospisil, carmen.pospisil@fau.de );
   
 2. Тренинг мобилност:
 • Кандидати са Института за хемију (лабораторије), који би мобилност реализовали у лабораторијама (упознавање са лабораторијским техникама);
 • Кандидати са Института за хемију (администрација), који би мобилност реализовали у одговарајућој административној јединици;
 • Кандидати из сектора за Међународну сарадњу, који би мобилност реализовали учешћем на Међународној недељи (тренутно доступне само опште информације).
 1. Академски календар ФАУ можете погледати овде.

 

Рок за пријаву: 04. октобар 2019. године

 

Додатне напомене:

 • Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском језику (није потребан званичан превод судског тумача);
   
 • Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму;
   
 • Мобилност ће се реализовати у академској 2019/2020. години, уз обавезан договор о тачном термину реализације са ФАУ;
   
 • По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата ФАУ.
   
 • ФАУ одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

Информације о стипендији и студијском боравку:

 • Дневна стипендија у износу од 160 евра
 • Надокнада за путне трошкове у износу од 275 евра


ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 09:00 до 15:00 часова.

 Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића б.б.
34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом и мејлом: Пријава за Еразмус+ мобилност, ФАУ