Отварање изложбе Дизајн просторних стуктура у Универзитетској галерији

Ауторска изложба професора Oдсека за примењену и ликовну уметност, Kатедра за унутрашњу архитектуру  Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу  др Јелене В. Атанасијевић, мр Сање Дрвенице и др ум. Иване Павловић свечано ће бити представљена крагујевачкој публици  у четвртак 10. октобра 2019. године са почетком у 19.00 сати  у Универзитетској галерији.

Од тренутка када је човек осетио потребу да осмисли и организује свој животни простор рађа се први концепт архитектонске форме. Дизајн просторних структура открива субјективни процес доживљавања архитектонског дела које тако постаје вишеслојно и комплексно. Тиме су се руководили и творци  ове  изложбене поставке који својим идејама смело трансформишу ентеријер.

Др Јелена В. Атанасијевић (1972), дипломирала је 1997. године на Архитектонском факултету у Београду. На истом факултету је магистрирала 2001. године са темом „Пропорције архитектонских елемената у композицијама Ле Корбизијеа, Луиса Кана и Рихарда Мајера“, а 2009. године и одбранила докторску дисертацију „Пропорције у естетичкој перцепцији класичне архитектуре 20. века“. На Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу запослена је од 2013. године у звању ванредног професора. Изводи  наставу на предметима Пројектовање облика и Ентеријер кроз ликовну транспозицију на oсновним академским студијама и Архитектонска композиција и Композиција у форми на mастер академским студијама. Аутор је више десетина архитектонских и урбанистичких пројеката, као и пројеката ентеријера.

Mр Сања Дрвеница (1966), дипломирала 1992. и магистрирала 1999. године на Факултету примењених уметности у Београду, на Одсеку унутрашње архитектуре. Ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Изводи наставу на предметима Ликовни и конструктивни елементи намештаја и Намештај у ентеријеру на oсновним академским студијама и Пројектовање намештаја на мастер академским стуидијама. Аутор је преко 90 реализованих пројеката у земљи и иностранству: више реномираних хотела високих категорија, луксузних путничких бродова, пословних простора, разиденција, кондоминијума, Spa & Wellness центара... Учествовала је у пројектовању и извођењу више изведених међународних мултифункционалних центара. Бави се пројектовањем, консалтингом, инжењерингом, опремањем ентеријера и комплетних објеката. Члан je УЛУПУДС-а.

Др ум. Ивана Павловић (1979), дипломирала на Факултету техничких наука у Новом Саду 2004. на одсеку Архитектуре у области пројектовања. Завршила је магистарске студије 2010, а докторске студије 2018. на Факултету примењених уметности у Београду. На Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу запослена је као ванредни професор. Изводи наставу на предметима Конструктивни склопови и детаљи као део архитектонске ликовности и Дигитална презентација у области архитектуре и графичког дизајна. У области пројектовања је прошла широк опус, од пројектовања стамбених и пословних објеката, социјалне архитектуре, ефемерне архитектуре, до обликовања ентеријера различитих намена. Члан је Инжењерске коморе Србије, Асоцијације српских архитеката, Женског архитектонског друштва и Удружења архитеката Србије.


Фото галерија: