Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) obeležila Međunarodni dan studenata

Međunarodni dan studenata obeležen je Svečanom akademijom održanom u Skupštini grada Beograda u organizaciji Studentske konferencije univerziteta Srbije.

Obeležavanju Međunarodnog dana studenata prisustvovali su rektori i profesori univerziteta u Srbiji, studenti univerziteta u Srbiji, studentski predstavnici iz zemlje i regiona, kao i predstavnici visokoobrazovnih institucija  u Srbiji.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana studenata prisutnima su se obratili i predstavnici Vlade – ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Predstavnici Vlade su ukazali na bitne korake koje je Vlada Srbije napravila u rešavanju studentskih problema i najavili su da će Vlada Republike Srbije i u budućnosti da teži  ka reformi i unapređenju obrazovanja.

Rektoru Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenadu Filipoviću, Studentska konferencija univerziteta Srbije dodelila je Zahvalnicu za poseban doprinos u unapređenju studentskog organizovanja i standarda studenata u Republici Srbiji.


Foto galerija: