Отворен позив у оквиру програма Хоризонт 2020 – Innovative approaches to urban and regional development through cultural tourism

ID: TRANSFORMATIONS-04-2019-2020

 

ТЕМА: Кроз истраживање могућности културног туризма на европским природним и културним локацијама, укључујући и оне са индустријским наслеђем, потребно је изложити иновативне стратегије и пилот решења за успешну и одрживу прекограничну, регионалну и локалну сарадњу у културном туризму, укључујући и она решења која подразумевају управљање, обуку и услуге. Предложена решења треба да се развијају и тестирају у широким и разноликим партнерствима заинтересованих страна. Партнерства могу укључивати предузетнике у туристичкој индустрији, мала и средња предузећа, регионалне и локалне самоуправе и општине.

Акција ће допринети унапређењу одрживих политика и пракси културног туризма на различитим нивоима, као и даљем напретку у расту, запошљавању, социјалном и економском развоју европских регија, и урбаних и руралних подручја.

Рок за апликацију: 12. март 2020. (17:00 по бриселском времену)

Буџет позива: 4 милиона евра

Конзорцијум: 3-5 независних правних лица из ЕУ или придружених земаља (учешће индустрије је обавезно, универзитети и истраживачке институције такође могу учествовати).

Корисни линкови:

 

Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу Вам стоји на располагању за даља питања и помоћ у апликацији и тражењу партнера.

Уколико желите да аплицирате за наведени позив потребно је Канцеларији за међународне пројекте доставити апстракт за позив који вам је од значаја.