Info dan o programu Kreativna Evropa u Kragujevcu

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu organizuje Info dan o programu Kreativna Evropa i aktuelnom konkursu „Jačanje kulturne saradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana“, u sredu 12. februara u 13 časova u Svečanoj sali zgrade Rektorata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb).

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija. Biće predstavljeno iskustvo realizacije projekta kulturne saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Kragujevca i okolnih mesta – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu. Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o projektnim idejama ustanova i organizacija iz Kragujevca.

Program Info dana:

13.00 – 14.00   Predstavljanje programa Kreativna Evropa i Konkursa za kulturnu saradnju na Zapadnom Balkanu, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska                                           Kreativna Evropa Srbija

14.00 – 14.15   Pauza

14.15 – 15.00   Predstavljanje iskustva učešća u projektu evropske saradnje