Завршено је 11. Европско универзитетско првенство у одбојци у Крагујевцу

Завршено је 11.Европско универзитетско првенство у одбојци у Крагујевцу

Пред више од 1000 навијача у хали Језеро, у самом финалу сусреле су се две екипе из Србије: Универзитет у Београду, прошлогодишњи освајач овог првенства и Универзитет у Крагујевцу, домаћин првенства. Крагујевчани су добили екипу Београда резултатом 3:2 (25:23, 21:25, 25:22, 21:25, 15:11) 107:106
Треће место освојио је државни Универзитет Мордовскиy из Русије, чија је екипа у борби за бронзано одличје надвисила пољски Универзитет из Варшаве.

Према речима званичних делегата, квалитет игре на овом првенству био је на високом нивоу, наиме, скоро сви играчи су првотимци неког прволигашког тима из своје земље.

У женској конкуренцији злато су понеле девојке из Немачке (Chemnitz University ), сребро Француска (University Montpellier) а бронзу Португал (University of Porto)

МВП у мушкој категорији је играч крагујевачког Универзитета, Илија Ивовић

МВП у женској категорији је играчица Универзитета Кемниц, Клаудија Штегер.

Награду за фер плаy добиле су екипа Норвешке у женској конкуренцији и екипа Пољске у мушкој.

Медаље су уручивали: Јорг Фрстер-технички делегат првенства, председник Универзитетског Спортског сaвеза Крагујевца - Ненад Танасијевић, представник Универзитетског Спортског савеза Србије и ПР менаџер првенства - Марко Петрович, испред Универзитета у Крагујевцу Стефан Алексић - студент проректор и испред Града Крагујевца Јован Павловић Бојаџић.

Трофеје је уручио Динос Павлу, члан извршног комитета ЕУСА-е (Европске универзитетске спортске асоцијације)

Господин Павлу уручио је и захвалнице Универзитету у Крагујевцу, Граду Крагујевцу и организационом одбору овог првенства за одличну организацију ове спортске манифестације.

На крају церемоније затварања, уз химну Гаудеамус игитур - званичну химну ЕУСА-е, ЕУСА-ина застава предата је у руке следећем домаћину - Кипру.

Показавши спремност за организовање великих универзитетских турнира, град Крагујевац следеће године биће домаћин светског првенства у баскету "3 на 3". За организацију овог турнира неопходно је испунити много озбиљније стандарде, али се организатори надају добрим препорукама и тврде да је ово била одлична "припрема" за оно што их чека следеће године.

У протеклих 10 дана Крагујевац је угостио више од 250 гостију, а у самој организацији овог турнира учествовало је више од стотину волонтера.

УСС Крагујeвац

Фото галерија: