Sastanak dobrodošlice za strane studente na razmeni u okviru Erazmus+ programa

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 25. februara 2020. godine održan je sastanak dobrodošlice za 12 novih stranih studenata koji će u toku letnjeg semestra 2019/20. godine biti na razmeni na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu.

Nastavu na studijskim programima na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Fakultetu inženjerskih nauka, Filološko-umetničkom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, u letnjem semestru ukupno će pohađati 12 studenata sa partnerskih univerziteta iz Španije, Italije, Slovačke, Bugarske, Litvanije i Estonije. Tokom letnjeg semestra Univerzitet u Kragujevcu će ugostiti i 4 studenta iz Španije i Severne Makedonije, koji će na Fakultetu inženjerskih nauka i Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji realizovati stručnu praksu u okviru Erazmus+ programa.

Dobrodošlicu na Univerzitet u Kragujevcu poželeli su im prof. dr Vesna Ranković, prorektor za nauku i Institucionalni Erazmus+ koordinator, Erazmus+ fakultetski koordinatori, kao i predstavnici Odeljenja za međunarodnu saradnju.

Nakon sastanka studenti su organizovano obišli Rektorat, Univerzitetsku biblioteku i Galeriju, kao i kulturno-istorijske znamenitosti Kragujevca.


Foto galerija: