Отворен позив за пријаву за Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији 2020.

Пријаве за Такмичење за најбољу технолошку иновацију отворене су до 3. априла 2020, а иновације могу бити из свих области техничког, медицинског, информатичког или стваралаштва у области услуга.

Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у сарадњи са Привредном комором Србије и медијским партнером РТС. Техничку реализацију Такмичења врши Организациони тим са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко-металуршког факултета у Београду.

До сада је на такмичењу учествовало 2800 тимова са преко 9000 учесника, припремљено је 1425 бизнис планова и пословних модела којим су потврђени економски потенцијали предложених иновација. Посебан квалитет је окупљање тима од преко 500 рецензената из Србије и наших истакнутих људи широм света. Захваљујући учешћу на такмичењу, до сада је основано више од 85 нових предузећа, која су  тренутно активна на тржишту.

Наградни фонд у овој години је 6.000.000 динара.

Сви заинтересовани који су већ створили одређену иновацију или су пред њеном финализацијом, требало би да оформе свој, најмање трочлани тим. Иновације могу бити из свих области техничког, медицинског, информатичког или стваралаштва у области услуга.

Пријава се врши електронски преко сајта: http://www.inovacija.org

Рок за пријаву је 3. април 2020. године.

Све додатне информације могу се пронаћи на сајту: http://www.inovacija.org