Otvoren poziv za Dunavsku nagradu za mlade istraživače za 2020. godinu

Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje Austrije i Institut za Dunavski region i Centralnu raspisali su poziv za dodelu Dunavske nagrade za mlade istraživače za 2020. godinu.

Dunavska nagrada za mlade istraživače i ove godine će biti dodeljena mladim istraživačima iz država koje učestvuje u Strategiji Evropske unije za Dunavski region (Srbija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Nemačka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Slovačka Republika, Slovenija, Rumunija i Ukrajina).

Osnovni kriterijumi za izbor kandidata su naučna izvrsnost i inovativan pristup u akademskom radu, zatim relevantnost teme naučnog rada za pitanja od značaja za Dunavski region, kao i značaj naučnog rada kandidata izvan nacionalnih granica. Ocenjuje se i potencijal kandidata na osnovu uključenosti u međunarodne mreže, učešća u projektima, istorije objavljivanja radova i iskustva u predavačkom radu. Jedan od kriterijuma, takođe je, da je master rad ili doktorska disertacija predloženog kandidata odbranjena u poslednjih pet godina.

Nominovanje kandidata mora biti obavljeno od strane naučne organizacije kojoj istraživač pripada (univerzitet, akademija nauka, istraživačka organizacija itd.)

Broj nominacija po organizaciji je ograničen na maksimalno 3.

Svaki dobitnik Nagrade biće nagrađen novčanim iznosom od 1.200 evra.

Rok za podnošenje nominacija je petak, 24. april 2020. godine do 23:59.

Više informacija o ovom programu možete naći ovde.