Еразмус+ виртуалне размене - курсеви

У овом моменту, када су координација и прецизност веома важне при промени класичног облика наставе на виртуелни, иницијатива Erasmus+ Virtual Exchange може бити од помоћи.

Представници овог пројекта су нам преко Фондације Темпус доставили информације  о пројекту које имају за циљ да спроводе бесплатние, квалитетне и поуздане активности виртуалних размена и обука.

Доступни су бројни онлајн ресурси, укључујући електронске приручнике које можете преузети на овој страници.

Можете се пријавити за учешће на следећим онлајн догађајима:

 

  • Masterclass "How to enrich online teaching activities in higher education through Virtual Exchanges”, који ће се одржати у четвртак, 26. марта, од 11:00 до 12:00 часова по средњеевропском времену. Линк за регистрацију је доступан ОВДЕ.

Садржај: Због ограничења које је наметнула тренутна ванредна ситуација у вези са вирусом COVID-19, већина универзитета у Европи и широм света тренутно ради на спровођењу активности учења и подучавања онлајн, истражујући алате и методе који гарантују континуирани ангажман студената као и њихово активно учешће. Један приступ који може помоћи у пружању оваквог вида учења је виртуална размена, карактеристична педагошка метода која омогућава интерактивно интеркултурално учење и олакшане образовне програме. Овај Мастер клас ће истражити на који се начин виртуалне размене могу понудити студентима и како се могу интегрисати у универзитетске предмете, те ће представити практичне могућности које нуди Erasmus+ Virtual Exchange, иницијатива Европске уније за ангажовање професора и студената у смисленој, сигурној и корисној сарадњи у форми онлајн активности. Мастер клас је упућен службеницима задуженим за међународну сарадњу на универзитетима, стручњацима за наставу и учење, електронско учење, професорима и предавачима.

  • 30. марта у 15:00 часова по средњеевропском времену можете се придружити „Drop-in“ сесији, посебно усмереној да одговори на питања о томе како иницијатива Erasmus+ Virtual Exchange може да подржи наставу у ово време („Drop-in“  сесије се одржавају сваког првог и трећег понедељка у месецу).

 

Интерактивни онлајн курсеви:

  • „Омладина, мир и безбедност“

- Време одржавања: 13. април – 7. мај 2020.

- Трајање: 4 недеље

- Језик курса: енглески, арапски

- Укупно сати: 80 (недељно ангажовање у сатима: 6  сати основних обавеза +  14 сати за задатке)

- 3 ЕСПБ

  • „Супротстављање говору мржње“

- Време одржавања: 18. мај – 19. јун

- Трајање: 5 недеља

- Језик: енглески

- Укупно сати: 85 (недељно ангажовање у сатима: 6 сати основних обавеза +  11 сати за задатке),

- 3 ЕСПБ

  • „Одрживи прехрамбени системи: медитеранска перспектива“

- Време одржавања: 25. мај – 24. јун

- Трајање: 5 недеља

- Језик: енглески

- Укупно сати: 85 (недељно ангажовање у сатима: 7 сати основних обавеза +  10 сати за задатке)

- 3 ЕСПБ

  • „Друштвени кругови“, могућности размена кратких дијалога, који окупљају младе из различитих средина, заинтересоване да учествују у низу дискусија у малим онлајн групама о кључним питањима која су данас важна за младе у свету.

- Трајање: 2 недеље.

- Недељно ангажовање у сатима: 2.5 сата недељно.

- Теме и термине можете наћи овде.

 

Обуке:

 

Надамо се да ће вам понуђени ресурси бити корисни.

 

Извор: Фондација Темпус