Позив за пријаву студената Природно-математичког факултета за стипендирану мобилност на Универзитету Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (Немачка)

Еразмус+ Кључна акција 1 – кредитна мобилност
мобилност између програмских и партнерских земаља – КА107 (стипендије из претходног статуса Републике Србије у Еразмус+ програму)

На основу уговора о сарадњи са Универзитетом Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг (ФАУ) на конкурс се могу пријавити студенти мастер академских студија Природно-математичког факултета – Институт за хемију.

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
 2. CV (препорука Europass CV)
 3. Мотивационо писмо
 4. Предлог уговора о учењу за студенте  мастер академских студија (молимо преузмите форму), односно предлог плана истраживања (написати самостално)
 5. Листа положених испита (са свих нивоа студија) и превод на енглески
 6. Потврда да сте редован студент и превод на енглески
 7. Потврда/сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика (мин. Б1, препоручљиво Б2 ниво)
 8. Копија пасоша

Рок за пријаву: 06. новембар 2020. године

 

Овде можете видети академску понуду на енглеском језику.

Заинтересовани студенти који говоре немачки језик, наравно, могу погледати целокупну понуду ФАУ и одабрати и предмете које би слушали на немачком језику. Студијске области можете видети овде.

Релевантне информације за стране студенте на размени погледајте ОВДЕ.


Битне напомене:

 • Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском језику (није потребан превод судског преводиоца);
   
 • Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског и/или немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
   
 • Уговор о учењу (Learning Agreement) подразумева предмете (који се бирају из горе наведене академске понуде на енглеском и/или немачком језику) које студент жели да похађа током размене. Приликом одабира предмета неопходно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, као и са предметним наставницима. У овој фази пријаве попунити само поља која су обележена (1. страна).
  Студенти мастер студија такође могу користити мобилност за истраживање у циљу писања мастер рада.
   
 • По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за евалуацију и селекцију студената, наставног и ненаставног кадра Универзитета у Крагујевцу за мобилност у оквиру Еразмус+ програма и доставља листу  номинованих кандидата ФАУ. Номиновани кандидати морају даље проћи процес пријаве на ФАУ – о чему ће уредно бити информисани.
   
 • ФАУ одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
   
 • Информације о стипендији и студијском боравку:
  • Период мобилности: летњи семестар академске 2020/21. године
  • Месечна стипендија у износу од 900 евра
  • Надокнада за путне трошкове у износу од 275 евра
  • Нажалост, ФАУ неће моћи да понуди и могућност практичног истраживања или рада у лабораторији.


ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 09:00 до 15:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића ББ
34 000 Крагујевац

 

Напомена за слање мејлом: Пријава за Еразмус+ мобилност: Ерланген - Нирнберг