Уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у среду 13. октобра 2021. године, свечано су уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

Студентима завршних година основних и мастер академских студија Универзитета у Крагујевцу који су током јула и августа 2021. године учествовали у програму Студентске летње стручне праксе у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, данас су свечано уручене потврде о обављеној стручној пракси.

Потврде су уручили проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Ранковић и помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић.

Поздрављајући присутне у име Универзитета у Крагујевцу, проректор Ранковић је похвалио жељу младих да стичу нова знања и истакао да овај програм праксе, поред стицања практичних и стручних знања, младима пружа прилику да сагледају како изгледа бити део процеса рада и позвао их да се и даље усавршавају јер је то сигуран пут успеха.

Помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић истакао је да кроз програме стручне праксе студенти имају могућност да стекну знања која ће им значити приликом запослења и да ће се Град и даље трудити да подржи институције високог образовања и пружи подршку младима у стицању практичних знања и најавио да ће у току академске 2021/22. године бити организован програм Студентске стручне праксе у јавној управи, кроз који ће, такође, студенти имати прилику да се усавршавају и стичу практична знања.

Ове године Студентску летњу стручну праксу у трајању од месец дана у установама чији је оснивач Град Крагујевац са успехом је обавило 20 студената завршних година основних и мастер академских студија Правног, Економског, Филолошко-уметничког факултета, Природно-математичког и Факултета инжењерских наука – 15 студената обавило је праксу у јулу и 5 у августу.

Пракса се ове године одвијала у 2 градске управе – Градској управи за заједничке послове и Градској управи за јавне приходе и инспекцијске послове, као и у другим институцијама чији је оснивач Град Крагујевац попут Дома омладине, ЈКП Водовод и канализација, Историјског архива Шумадије, Народне библиотеке „Вук Караџићˮ и ЈКП Шумадија.

 

Програм Студентске летње стручне праксе спроводи се од академске 2012/13. године. Од почетка реализовања програма, а закључно са академском 2020/21. годином, Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца са успехом је обавило 305 студената.


Фото галерија: