Уручени сертификати полазницима курса енглеског језика за академску 2020/2021. годину

У среду 13. октобра 2021. године, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу уручени су сертификати студентима који су током академске 2020/2021. године похађали бесплатан курс енглеског језика на Б1 и Б2 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе.

Универзитет у Крагујевцу је и у академској 2020/2021. години у оквиру програма Пракса за младе филологе организовао бесплатан курс енглеског језика за студенте завршних година свих нивоа студија и 1. године докторских академских студија Универзитета у Крагујевцу.

Курс енглеског језика у академској 2020/2021. години са успехом је завршило 68 студената –  33 студента са успехом је завршило курс енглеског језика на Б1 нивоу, док је 35 студената са успехом завршило курс енглеског језика на Б2 нивоу.

Поздрављајући присутне у име Универзитета у Крагујевцу, проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић изразио је задовољство јер се на Универзитету у Крагујевцу већ 10 година реализује програм Пракса за младе филологе, који истовремено пружа прилику студентима завршних година основих и мастер студија и дипломцима стране филологије да стичу педагошка знања потребна за будуће бављење струком, док колегама осталих профила пружа прилику да усавршавају језичке вештине неопходне за даљи академски развој и усавршавање у иностранству, као и проналазак запослења. 

Програм Пракса за младе филологе ове године са успехом је завршило 5 предавача – младих филолога, који су добили прилику да, држећи наставу за колеге са других факултета, стичу практична искуства потребна за рад у настави.

У току је Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на Б1 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе за академску 2021/2022. годину, а отворене су и пријаве за полазнике бесплатног курса енглеског језика у оквиру новог циклуса програма Праксе за младе филологе.

 
Више информација о Конкурсу за предаваче доступно је овде.

Више информација о Конкурсу за полазнике бесплатног курса енглеског језика можете наћи овде.


Фото галерија: