Округли сто - „Академик Војислав Ђурић - 100 година од рођења“

У оквиру прославе Дана града Крагујевца и Дана Универзитета у Крагујевцу организован је округли сто „Академик Војислав Ђурић- 100 година од рођења“ Центра за научноистраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитета у Крагујевцу, 18. маја 2012. године у Универзитетској галерији.

Фрагментима из дела академика Војислава Ђурића, у интерпретацији Милоша Крстовића, глумца Књажевско-српског театра и поздравом проф. др Ивана Гутмана, управника Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, скуп је званично отворен. Као омаж академику Ђурићу, присутнима је пожелео добродошлицу проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу, истакавши да млади треба да се мотивишу успесима академика као што је био Војислав Ђурић.
У име Српске академије наука и уметности, о некадашњем истакнутом члану, потпредседнику и генералном секретару САНУ, говорио је академик Димитрије Стефановић, генерални секретар САНУ, док су о различитим сегментима стваралаштва академика Ђурића говорили проф. др Миодраг Стојановић, научни саветник Балканолошког института САНУ; професори Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујеву, проф. др Слободан Лазаревић, др Часлав Николић; професори Филолошког факултета Универзитета у Београду, проф. др Иво Тартаља, проф. др Јован Делић, др Малиша Станојевић и Мина Ђурић, сарадник у настави.
Студенти соло певања Филолошко-уметничког факултета, Евгенија Јеремић, Тибор Хевеши и Милица Стојчев, уз клавирску пратњу Душана Торомана и Петра Марковића, допринели су значају обележавања 100 година од рођења академика Војислава Ђурића.

Фото галерија: