Одржане Априлске радионице Центра за развој каријере

Центар за развој каријере и саветовање студената и ове године организовао је Априлске радионице, на којима је учествовало око двеста студената и дипломаца Универзитета у Крагујевцу

Центар за развој каријере и саветовање студената заједно са својим сарадницима, девету годину заредом, месец април посветио је усавршавању студената и дипломаца Универзитета у Крагујевцу. У жељи да им помогне у стицању знања и вештина значајних за развој каријере, Центар за развој каријере и ове године организовао је Априлске радионице – низ радионица и презентација  на теме од значаја за каријерни развој студената и дипломаца. Радионице су одржане уживо и у онлајн формату.

Полазници радионица имали су прилику да од гостујућих предавача из привреде, психолога и едукатора пословних вештина чују најзначајније информације о актуелним трендовима на тржишту рада и знањима и компетенцијама које су потребне у савременом пословном свету. Ове године, први пут у оквиру Априлских радионица гостујући предавачи били су студенти завршне године студијског програма Психологија, који су својим колегама са психолошког аспекта приближили једну од меких вештина – управљање конфликтима.

У оквиру овогодишњих Априлских радионица полазници су имали прилику да сазнају више о слагалицама ефикасне комуникације и стиловима комуницирања, да се упознају са начинима на које различити типови личности реагују у стресним ситуацијама, да чују најзначајније информације у вези са покретањем стартапа, као и да се упознају са различитим типовима конфликата и начинима њиховог решавања.

Гостујући предавачи на овогодишњим радионицама били су Данијела Недић директор и оснивач агенције BiznisLink, Сара Ђулчић регрутер у Balance Consulting агенцији, преставнице Иницијативе Дигитална Србија – Наташа Шкрбић, пројекта директорка за област стартап екосистема и Неда Трифуновић, пословна менаџерка и пројектна координаторка, чланови HR службе компаније Wacker Neuson из Крагујевца – Јована Мићуновић Николић и Ивана Биочанин, као и колегинице Анастасија Делић и Милена Вујичић, студенткиње завршне године на студијском програму Психологија.

У жељи да се студентима представе могућности које им Еразмус+ програм пружа, као и да из прве руке чују искуства својих колега који су били део овог програма, организован је панел о Еразмус+ програму на ком су учествовали алумнисти програма – студенти Универзитета у Крагујевцу који су боравили на размени на неком од партнерских универзитета, као и студенти са страних универзитета који се у овом семестру налазе на мобилности на Универзитету у Крагујевцу. 

Универзитет у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената захваљују свим учесницима овогодишњих Априлских радионица, а посебну захвалност упућуjу свим гостујућим предавачима.

Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу који су присуствовали овогодишњим радионицама у наредном периоду биће послате потврде о учешћу на радионицама.