"OTVORENA VRATA UNIVERZITETA"


Imajući u vidu da je izbor zanimanja jedna od najvažnijih odluka studenata i srednjoškolaca, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu organizovao je „Otvorena vrata Univerziteta“ 20. juna 2012. godine, u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.
Manifestacija, sastojana iz 3 dela, posvećena je posebnim ciljnim grupama.

• Panel na temu Karijera i prvi susret sa poslodavcima
S obzirom da se akademska godina uskoro završava, najpre smo se posvetili diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koje očekuju prvi koraci ka kreiranju karijere. Centar je organizovao panel na temu Karijera, sa ciljem da se diplomcima predoče najbitnije stvari prilikom prvog kontakta sa poslodavcima. Uzimajući u obzir da diplomci po završetku studija najpre odlaze u Nacionalnu službu za zapošljavanje kako bi se registrovali, predstavnik NSZ-a, Marijana Pavićević, savetnik za planiranje karijere, upoznala je diplomce sa procedurama i aktuelnim programima i planovima Nacionalne službe za zapošljavanje. Zatim su Predrag Vukomanović, saradnik CzRK-a, i volonteri Centra govorili o pisanju biografije i intervjuu sa poslodavcima, a HR menadžer kompanije Wacker Neuson Kragujevac, Svetlana Rajačić, obradila je ove teme iz perspektive poslodavca.

• Panel na temu Mobilnost studenata
Potom je usledeo panel na temu Mobilnosti studenata, koji je predstavila Milica Milenković, saradnik za promociju mobilnosti studenata Centra i uspešni studenti Univerziteta u Kragujevcu.

• Otvorena vrata za srednjoškolce i buduće studente
U dvorištu Rektorata, štandovi 12 Fakulteta Univerziteta i predstavnici Fakulteta bili su na raspolaganju srednjoškolcima za sva njihova pitanja, a budući studenti imali su priliku i da obiđu Univerzitetsku biblioteku i Galeriju Univerziteta, kao i da pogledaju Prezentaciju nastanka Univerziteta u Kragujevcu.

Foto galerija: