Studenti Univerziteta u Kragujevcu učesnici međunarodnog omladinskog samita Otvoreni svet

Na Zlatiboru je od 27-31. oktobra 2022. godine, održan prvi međunarodni omladinski samit Otvoreni svet, u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“, na kome su učešće uzeli i studenti Univerziteta u Kragujevcu.

Samit najuspešnijih mladih iz Srbije, regiona i sveta ponudio je kvalitetan sadržaj koji će svakom od učesnika biti dobra polazna osnova za dalji rad i usavršavanje u struci za koju su se opredelili.

Na Samitu su bili prisutni najbolji studenti univerziteta iz Srbije, regiona i sveta kao i vodeći kadrovi omladinskih i nevladinih organizacija.

Na panelu koji je nosio naziv KAKVO NAM OBRAZOVANjE TREBA?, učešće je uzeo i prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, zajedno sa prof. dr Vladanom Đokićem, rektorom Univerziteta u Beogradu i Mirjanom Katić, direktorkom Matematičke gimnazije u Beogradu.

Na prvom međunarodnom omladinskom samitu Otvoreni svet, učestvovalo je 40 studenata sa svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Ideja je da ova manifestacija preraste narednih godina u najveći događaj za mlade u ovom delu Evrope. Ovakvim događajem mladi bi imali priliku da se povežu sa našom državom, najvećim domaćim kompanijama i kompanijama iz celog sveta.

Manifestacija ovog tipa predstavlja šansu za uspostavljanje boljih odnosa, međunarodne saradnje u raznim oblastima, ekonomske saradnje i saradnje među mladima, pokretanje međunarodnih projekata i raznih startap i biznis projekata. Takođe, stvorilo bi šansu najboljim mladim ljudima da ostanu u svojoj zemlji ili da se vrate oni koji su otišli.

Na Samitu je prisustvovalo preko 2.700 učesnika iz 47 zemalja.


Foto galerija: