Koncert Veče francuskih kompozitora u Univerzitetskoj galeriji

U okviru ovogodišnje koncertne sezone Univerzitetske galerije, u četvrtak 10. novembra 2022. godine, sa početkom u 19.00 časova, biće održan koncert koji nosi naziv Veče francuskih kompozitora.

Na koncertu koji nosi naziv Veče francuskih kompozitora, nastupiće violinistkinja Jelena Rokvić i pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić.

Na programu će biti dela K. Debisija, O. Mesijana i C. Franka.

Violinistkinja Jelena Rokvić rođena je u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Mihaela Frišenšlagera na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču (Austrija). Na istom univerzitetu pohađala je specifične post-gradualne studije u oblasti istorijske instrumentalne prakse (na originalnim instrumentima) u klasi prof.Ingomara Rajnera. Usavršavala se kod Eriha Grinberga, Čarlsa Kastlmana, Leonida Pejsahova, Vladimira Spivakova, Aleksandra Pavlovića, i drugih. Učestvovala je na festivalima klasične muzike u Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Novom Kneževcu, Beogradu, Novom sadu, Kupri Maritimi, Torinu, Portogruaru (Italija) i Asahikavi (Japan). Od 2010. godine predaje violinu na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Katarina Hadži-Antić Tatić, pijanistkinja, rođena je u Beogradu. Završila je studije klavira u klasi prof. Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar nastupala je u zemlji i inostranstvu i ostvarila trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Pored klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente. Sa violinistkinjom Jelenom Rokvić nastupa od februara 2006.