АКТУЕЛНО:

Концерт и предавање проф. Милана Миладиновића – „Романтичарска драма, лирика и поетика“

Концертна сезона Универзитетске галерије се наставља концертом и предавањем професора и пијанисте Милана Миладиновића. Концерт и предавање одржаће се 09. јуна у Универзитетској галерији с почетком у 19 часова.

П Р О Г Р А М:

Ф. Шопен – Прелиди оп. 28 (избор):

бр. 20 це-мол

бр. 22 ге-мол

бр. 7 А-дур

бр. 15 Дес-дур „Кишне капи“

Ф. Шопен – Скерцо оп. 39 бр. 3 – цис-мол

Ф. Лист – Балада бр. 2 – ха-мол

Ф. Лист – Петраркин сонет бр. 104

Ф. Лист – Мефисто валцер бр. 1

 

Милан Миладиновић је ванредни професор и шеф Катедре за клавир на Академији уметности у Новом Саду. Редовне и магистарске студије клавира завршио је на АУНС у класи проф. Светлане Богино. Дипломирао је клавир и на Univesität der Künste у Берлину у класи проф. Фабиa Бидинија и докторирао на ФМУ у Београду под менторством проф. Александра Сердара.                              

Похађао је мајсторске курсеве  клавира код многих врхунских пијаниста и педагога и учествовао је на престижним музичким фестивалима: Piano Summer in New Paltz (SAD);  International Keyboard Institute and festival New York (SAD) Будва Град театар, НИМУС, НОМУС, БЕМУС и АФЕСТ.  Лауреат је бројних домаћих и интернационалних такмичења. Добитник је стипендија: Краљевског дома Карађорђевића, стипендије Краљевине Норвешке, стипендија Јамаха. Такође, добитник је и престижне немачке стипендије ДААД.

Поред честих наступа у најзначајнијим дворанама у Србији и Црној Гори наступао је и у Италији, Аустрији, Енглеској, Немачкој, Русији, САД-у, Норвешкој, Грчкој, Израелу, Холандији, Исланду и Бразилу. Често држи и реситале – предавања на српском и енглеском језику.

Наступао је са: Нишким симфонијским оркестром, Новосадским камерним оркестром, Оркестром АУНС, Војвођанском филхармонијом, Израелским симфонијским оркестром. Наступао је са следећим диригентима: Анатолиј Новицки, Бундит Унгрангсе, Клаудио Вандели, Андреј Бурсаћ, Менди Родан, Волфганг Цајпек, Весна Шоуц. Сарађивао је у камерним ансамблима са: Александром Тасићем, Драганом Ђорђевићем, Мајом Богдановић, Дејаном  Млађеновићем, Драганом  Југовић дел Монако,  Марином Милић, Гудачким квартетом ТАЈЈ, Марком Јосифоским, Робертом Лакатошем...

Снимао је за бројне радио и ТВ станице.

Његови студенти освојили су преко 50 награда на значајним међународним такмичењема.