Наставља се процес ревитализације комплекса „Кнежев арсенал“

На састанку одржаном 18. Новембра 2012. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, са Министром културе Републике Србије, господином Братиславом Петковићем, разговарано је о ревитализацији комплекса „Кнежевог арсенала“ за потребе Филолошко-уметничког факултета.
Приликом посете Старој ливници и целокупном комплексу, министар Петковић истакао је да је сјајна идеја сместити Филолошко-уметнички факултет у ово велико културно благо Крагујевца и Србије, да је Пројекат ревитализације Кнежевог арсенала стигао у Министарство културе и информисања и да ће учинити све што је у његовој моћи да буде брзо реализован.
„Филолошко-уметнички факултет је установа без зграде већ десет година, а ово је права прилика да у једном оваквом простору наши студенти уметности студирају. На овом пројекту дуго радим и истрајаћу у томе.“ истакао је проф. др Слободан Арсенијевић.
Представници локалне самоуправе истичу да би ревитализацијом Кнежевог арсенала Град Крагујевац добио сасвим нови концепт старог језгра града, те је и за Крагујевац, а не само за Универзитет, битно да ФИЛУМ у наредним годинама дочека студенте уметности у овом простору.

„Кнежев арсенал“ најстарији је индустријски комплекс на Балкану и као такав проглашен је кулутним добром од великог значаја. Следеће године навршиће се 160 година од изливања првих топова на Балкану.

Фото галерија: