Отварање изложбе посвећене историји српског градитељства

Изложбa „Великани српског градитељства - од Инџинирске школе до данас”, представља поставку историјских докумената који обележавају прославу 175 година Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Крагујевачка публика ће имати могућност да види прилоге и дела академика, професора, инжењера грађевинарства и геодезије, који су допринели развоју ове области на Грађевинском факултету у Београду. Изложба се одржава у сарадњи са Универзитетском галеријом у Крагујевцу, где ће уједно бити представљен већи део изложбе.

Изложбу ће отворити декан Грађевинског факултета Универзитета у Београду, професор др Владан Кузмановић,  аутор изложбе Јасмина Његован Поповић као и представници  Универзитета у Крагујевцу.

Ова изложба има за циљ да представи значајне прилоге и достигнућа у области грађевинарства и геодезије у Србији и да поведе посетиоце на путовање кроз историју ових области на Универзитету у Београду.

Свечано отварање је заказано за 19. септембар 2023. године у 19 часова, а изложба ће бити доступна за посетиоце до 20. октобра 2023. године.