Концерт виолинисткиње Александре Милановић у Универзитетској галерији

У уторак, 12. децембра 2023. године са почетком у 19 часова у Универзитетској галерији биће одржан концерт на ком ће публика чути дела Ј. С. Баха, Г. Ф. Телемана, у извођењу виолинисткиње Александре Милановић, доцента на Филолошко-уметничком факултету за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

У Универзитетској галерији, у уторак 12. децембра 2023. године гостоваће виолинисткиња Александра Милановић, која се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Овом приликом ће се публици представити делима за соло виолину која су компоновали Ј. С. Бах и Г. Ф. Телеман.

Концерт почиње у 19.00 часова. Улаз је слободан.

Биографија:

Виолинисткиња Александра Милановић се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Основне и магистарске студије је завршила на ФМУ у Београду у класи Милутина Косановића. Тренутно је студент докторских студија на ФМУ у Београду на програму Извођачке уметности – виолина, у класи Марије Шпенглер. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Дејана Михаиловића, Игора Озима, Сергеја Кравченка, Паула Гулде, Минчо Минчева, Гордана Николића и Марије Шпенглер.

Учествовала је на фестивалима као што су: NOMUS, BEMUS, Koma, Дани оргуља, Трибина композитора, Фестивал харфе, Мокрањчеви дани, Охридско лето, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, као и у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике.

Активна је као камерни музичар. Члан је НБО, камерног оркестра Музикон, Гудачког квартета Мокрањац, а сарађивала је и са БКО Љубица Марић, КО Гудачи Св. Ђорђа, ансамблом Metamorfozis и оркестром Жебељан. Била је члан Београдске Филхармоније од 2006. до 2020. године.

Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању доцента за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.