Koncert violinistkinje Aleksandre Milanović u Univerzitetskoj galeriji

U utorak, 12. decembra 2023. godine sa početkom u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji biće održan koncert na kom će publika čuti dela J. S. Baha, G. F. Telemana, u izvođenju violinistkinje Aleksandre Milanović, docenta na Filološko-umetničkom fakultetu za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.

U Univerzitetskoj galeriji, u utorak 12. decembra 2023. godine gostovaće violinistkinja Aleksandra Milanović, koja se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Ovom prilikom će se publici predstaviti delima za solo violinu koja su komponovali J. S. Bah i G. F. Teleman.

Koncert počinje u 19.00 časova. Ulaz je slobodan.

Biografija:

Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Osnovne i magistarske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi Milutina Kosanovića. Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na programu Izvođačke umetnosti – violina, u klasi Marije Špengler. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Dejana Mihailovića, Igora Ozima, Sergeja Kravčenka, Paula Gulde, Minčo Minčeva, Gordana Nikolića i Marije Špengler.

Učestvovala je na festivalima kao što su: NOMUS, BEMUS, Koma, Dani orgulja, Tribina kompozitora, Festival harfe, Mokranjčevi dani, Ohridsko leto, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, kao i u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike.

Aktivna je kao kamerni muzičar. Član je NBO, kamernog orkestra Muzikon, Gudačkog kvarteta Mokranjac, a sarađivala je i sa BKO Ljubica Marić, KO Gudači Sv. Đorđa, ansamblom Metamorfozis i orkestrom Žebeljan. Bila je član Beogradske Filharmonije od 2006. do 2020. godine.

Zaposlena je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju docenta za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.